Zajímavosti ze světa tónování autoskel

Nespokojíte se jen s povrchním popisem? Hledáte maximum informaci než se rozhodnete jaké autofólie a od které firmy? Vítejte na naší webowé stránce! Najdete zde mnoho zajímavých informaci o historii, výrobě a instalaci moderních protislunečních autofólií. Navštivte sekci o autofóliích. Máte otázku, na kterou jste zde nenašli odpověď? Nebojte se a zavolejte nám, rádi vám vše zodpovíme na
tel. 777 120 130

Profesionální instalace autofólií

Profesionální instalace  autofólií

Profesionální tónování autoskel je komplexní činnost, která vyžaduje znalost mnoha postupů. Základním předpokladem k úspěchu je kvalitní nářadní, pomůcky určené k práci s autofóliemi a v neposlední řadě samozřejmě homologované autofólie splňující náročné požadavky.

Základ pro perfektní výsledek tónování autoskel :

  • bezprašný dobře osvětlený prostor
  • kvalitní nářadí určené pro tónování autoskel
  • kvalitní homologované autofólie
  • Dlouholetá praxe včetně zkušeností s nejrůznějšími automobily.

Každý výrobce používá vlastní systém těsnění okolo oken a výplně dveří, což vyžaduje odlišný přístup při tónování autosekl ke každému modelu. Bohužel nikdy nelze zaručit naprostou bezprašnost a tedy ani instalace autofólií nelze provést s naprostou dokonalostí. Cílem je udržet množství prachových částeček zachycených pod autofólií na minimu. Každá prachová částečka znamená mikrobublinku o průměru zhruba 0,1 - 0,5mm. Hlavní faktor, který ovlivňuje výsledek tónování autoskel je zručnost a zkušenosti technika. Celý technologický postup je složen z dílčích úkonů. Každý z těchto úkonů má svůj význam a vyplývá z dlouholetých zkušeností. Výsledek tónování autoskel může ovlivnit i sám zákazník. Čistota interiéru i exteriéru ovlivňuje prašnost v okolí vozu. Extrémně znečištěný vůz může zapříčinit nepříliš uspokojivý výsledek tónování autoskel.

Příprava a formátování autofólií probíhá na venkovní straně skla. Vyříznutí přesného tvaru dle konkrétního skla a tepelné tvarování dle zakřivení je klíčový moment přípravy. Samotná instalace se provádí na vnitřní stranu skla za pomoci roztoku vody a jaru. Hlavním úkolem vody je zamezit okamžitému přilnutí autofólie ke sklu. Díky tomu lzetónování autoskel - instalační nářadí autofólii přesně umístit a pomocí stěrky vytlačit vzduchové bubliny a vodu. Po zkončení celého procesu tónování autoskel je nutné nestahovat po dobu 48 hodin okna. Během této doby vyschne zbytek vody pod autofólií lepidlo perfektně přilne k podkladu.

Námi používaný technologický postup umožňuje instalaci autofólie bez demontáže skel z vozu. Pouze ve ojedinělých případech je nutno demontovat třetí brzdové světlo, případně odšroubovat úchyty vyklápěcích oken (např. Citroen Berlingo, BMW Coupe, atd.). Tyto zásahy jsou však naprosto vratné a bez rušivých jevů v podobě špatně spasovaného interieru při kompletní demontáži zasklení vozu. Vždy se informujte zda firma, které svěříte vůz je schopna provést tónování autoskel bez demontáže oken. Stále exsistují společnosti používající tradiční metody a automobily rozebírají.

Tónování autoskel je řemeslná činnost vyžadující šikovnost, praxi a řadu zásad, bez kterých výsledek nebude dle očekávání. Řada zákazníků se dotazuje zda je možno zakoupit pouze protisluneční autofólie. Z vlastní zkušenosti víme jak jsou začátky těžké a kolik desítek m2 se spotřebovalo než nás začala autofólie poslouchat. V případě, že máte své auto rádi a chcete-li aby dobře vypadalo, svěřte svůj vůz profesionálům.

Související články:

Historie a vývoj autofólií

Technologie výroby protislunečních autofólií

Optimální odstín autofólie

Ministerstvo dopravy a autofólie

VWS - Vinyl Wraping System - kompletní změna barvy vozu

Přehřátí organismu - ztráta koncentrace

Údržba a péče o autofólie

 

návrat na domovskou stránku

Publikováno: 08. 01. 2010

 
Telefon: 777 120 130

tvorba www stránek emocio