Zajímavosti ze světa tónování autoskel

Nespokojíte se jen s povrchním popisem? Hledáte maximum informaci než se rozhodnete jaké autofólie a od které firmy? Vítejte na naší webowé stránce! Najdete zde mnoho zajímavých informaci o historii, výrobě a instalaci moderních protislunečních autofólií. Navštivte sekci o autofóliích. Máte otázku, na kterou jste zde nenašli odpověď? Nebojte se a zavolejte nám, rádi vám vše zodpovíme na
tel. 777 120 130

Technologie výroby protislunečních autofólií

Technologie výroby protislunečních autofólií

Patentovaná technologie výroby protisluneční autofólie americké firmy Commonwealth Laminating & Coating, Inc. spočívá především v použití nejmodernějších poznatků a dlouholeté tradici výroby autofólií pro tónování autoskel.

Tónování autoskel homologovanými autofóliemi se stává stále oblíbenější u široké veřejnosti. Každý den více a více řidičů zjišťuje, že klimatizace na všechno nestačí, tónovaní autoskel a autofólie výrazně zvyšují komfort ve voze. Hlavně letní měsíce jsou zkouškou organismu. Je jen na vás zda chcete trpět neodbytné sluneční paprsky. Tónování autoskel nezabere více než tři hodiny (obvyklá doba instalace autofólie 1,5 až 2,5hod) a finančně Vás zatíží zhruba jako značkové sluneční brýle.

Moderní technika zpracování umělých hmot umožnila válcování mimořádně tenkých vrstev plastu. Díky tomu lze konstruovat autofólie dle specifických požadavků. Starší technologie výroby (dodnes používaná u low-end výrobků) spočívala v pigmentaci jedinné vrsty barvivem (nejšastěji saze), čímž se dosáhlo zatmavení. Výhodou je velmi nízká výrobní cena. Stálost odstínu je však limitována působením slunečního záření. Již po několika měsících dochází k blednutí (fialovění případně jiné barevné deformaci) a po 1-2 letech k úplné ztrátě odstínu. Odolnost proti otěru je taktéž nedostačující a autofólie se často poškodí (poškrábe) již při instalaci.Tónování autoskel - továrna na autofólie Commonwealth Laminating and Coating

Technologie výroby většiny kvalitních protislunečních autofólií je založena na spojování více vrstev. Každá vrstva má odlišné vlastnosti a jejich kombinací dosáhneme vynikajícího výsledku. Základem je kvalitní lepidlo zaručující perfektní přilnutí autofólie ke sklu. V případě SuntekHP lepidlo navíc obsahuje UV filtr, který blokuje více než 99% UV záření. Střední vrstvou je velmi poddajný polymer na němž je nanesena tenká vrstva kovu. Tloušťka pokovení určuje výsledné zatmavení. Zde se střetávají dvě techonolgie tónování autoskel. Inovace ve výrobě protislunečních autofólií smazala hlavní výhodu tónování autoskel přímým pokovením. K dosažení optických a tepelněizolačních vlastností, které má přímo nanášená kovová vrstva již není třeba demontovat skla z automobilu. Stačí jednoduše nalepit pokovovené autofólie. Ochranou proti poškrábání je poslední vrstva vyrobená z tvrzeného polykarbonátu (podobně jako kryty světlometů u moderních vozů). Díky tomu je autofólie trvanlivá a obvykle vydrží po celou životnost automobilu.

Součtem vlastností jednotlivých vrstev se dostaneme k výsledku a tím je: protisluneční autofólie s výbornými optickými vlastnostmi (malé omezení výhledu z vozu ven). Vysoké tepelně izolační schopnosti (nežádoucí sluneční energie a UV paprsky nepronikají do interiéru). Tvrdost téměř na úrovni skla smotného a s tím spojená dlouhá životnost bez poškrábání. Zároveň díky jednosměrnému válcování všech vrstev je zachována tvárnost autofólie, což je pro tónování autoskel a jiných zakřivených skel nezbytné.

Pro ilustraci optických vlastnostní nahlédněte do tabulky parametrů homologované autofólie Suntek HP:

Typ Autofólie Barva Propustnost Propustnost UV Snížení sluneční energie Odrazivost
HP5 CH šedozelená 5% <1% 58% 8%
HP15 CH šedozelená 15% <1% 56% 8%
HP20 CH šedozelená 22% <1% 54% 8%
HP35 CH šedozelená 38% <1% 49% 8%
HP50 CH šedozelená 52% <1% 35%

8%

Další zajímavé články o autofóliích

Historie a vývoj autofólií

Profesionální instalace autofólií

Optimální odstín autofólie

Ministerstvo dopravy a autofólie

VWS - Vinyl Wraping System - kompletní změna barvy vozu

Přehřátí organismu - ztráta koncentrace

Údržba a péče o autofólie

 

návrat na domovskou stránku

Publikováno: 09. 02. 2010

 
Telefon: 777 120 130

tvorba www stránek emocio