Zajímavosti ze světa tónování autoskel

Nespokojíte se jen s povrchním popisem? Hledáte maximum informaci než se rozhodnete jaké autofólie a od které firmy? Vítejte na naší webowé stránce! Najdete zde mnoho zajímavých informaci o historii, výrobě a instalaci moderních protislunečních autofólií. Navštivte sekci o autofóliích. Máte otázku, na kterou jste zde nenašli odpověď? Nebojte se a zavolejte nám, rádi vám vše zodpovíme na
tel. 777 120 130

Historie a vývoj autofólií

Historie a vývoj autofólií

Historie tónování autoskel sahá do 60.let minulého století. Původní požadavek agentury NASA na filtraci nebezpečného záření a redukci slunenční energie zaujal i architekty.

Vzrůstající obliba velkých prosklených ploch přímo volala po sofistikovaném řešení vysokých nákladů na klimatizování a zvýšení komfortu uvnitř těchto obřích "skleníků". Dále už bylo jen otázkou času rozšíření do automobilového průmyslu. Souběžně s vývojem tónování autoskel pomocí autofólie vznikla i další rozšířená technologie tónování autoskel a to přímé pokovení, při kterém se na sklo nanáší velmi tenká vrstva kovu.

Obě technologie tónování autoskel mají své výhody i úskalí. Vývoj a moderní technologie posunuly optické vlastnosti a účinnost autofólie na úroveň přímého pokovení skla. Hlavní zásluhu na tom má vícevrstvá konstrukce autofólie, kterou využívá většina předních výrobců. Kvalitní lepidlo obsahující UV filtr zabezpečuje perfektní přilnutí autofólie ke sklu a zárovň chrání jak vnitřek vozu, tak samotné autofólie. Další polyesterová vrstva, na kterou je napařena tenká vrstva kovu (řádově několik mikronů) určuje stupeň zatmavení a zároveň odráží sluneční energii.

Poslední vrstvou autofólie je tvrzený polykarbonát mimořádně odolný proti otěru. Touto vrstvou je zajištěna velmi dlouhá trvanlivost tónování autoskel. Autofólie vydrží mnoho let bez viditelného poškození od stahování oken. U většiny low-end výrobků je stupeň zatmavení určen barvivem přimýchaným do vrstvy lepidla bez jakékoliv ochrany UV filtrem či vrchní tvrzené vrstvy polykarbonátu. Takovéto autofólie ztrácí původní odstín a velmi rychle, často již při instalaci dochází k mechanickému poškození (poškrábání).

Největší výhody tónování autoskel pomocí autofólie oproti pokovení

  • rychlá instalace
  • není nutné demontovat skla z automobilu
  • možnost instalovat autofólie přímo u zákazníka
  • snížení rizika poranění střepy při autonehodě (rozbité sklo drží autofólie pohromadě)
  • po výměně jednoho skla ( autonehoda, vykradení vozu) lze instalovat znovu přesně stejný odstín jako na zbylém zasklení
  • snadná výměna poškozené autofólie

Související články:

Technologie výroby protislunečních autofólií

Profesionální instalace autofólií

Optimální odstín autofólie

Ministerstvo dopravy a autofólie

VWS - Vinyl Wraping System - kompletní změna barvy vozu

Přehřátí organismu - ztráta koncentrace

Údržba a péče o autofólie

 

návrat na domovskou stránku

Publikováno: 09. 02. 2010

 
Telefon: 777 120 130

tvorba www stránek emocio